Experts in implantologie - Ontdek ons unieke concept All-on-4

Onmiddellijk nieuwe tanden? Alles wat u moet weten over All-on-4!

Perfecte witte tanden

De All-on-4 methode verbetert niet alleen de functie van uw gebit, maar zorgt er ook voor dat u meteen kunt genieten van een stralende lach. Deze innovatieve en geavanceerde medische techniek wordt toegepast voor het volledig vervangen van het gebit. Bij Alto Dental zijn we gespecialiseerd in deze techniek. In dit artikel komt u alles te weten wat u wilt weten over het All-on-4-concept en de procedure.

De All-on-4-methode: wat is het?

De All-on-4 techniek is een chirurgische oplossing voor patiënten die nood hebben aan een vervanging van al hun tanden, bijvoorbeeld door verlies van tanden door trauma of tandbederf. Tijdens de All-on-4-ingreep wordt een complete, vaste brug met 10 tot 12 tanden bevestigd op vier implantaten.

De All-on-4-methode onderscheidt zich van andere technieken door de schuine plaatsing van de implantaten aan de achterzijde. Deze soort plaatsing verhoogt de afstand tussen de implantaten en vergroot dus het draagvlak. Dankzij deze plaatsingstechniek vermijdt men belangrijke gebieden zoals de sinus in de bovenkaak of de onderkaakzenuw, en worden de stabiliteit en stevigheid van de prothese verhoogd.

Waarom kiezen voor de All-on-4-behandeling?

Dankzij de compatibiliteit van de All-on-4-techniek met de mogelijkheid om tanden onmiddellijk te plaatsen (“immediate loading”), kunnen cliënten direct na de procedure genieten van een (tijdelijke) vaste prothese. Zo geniet u meteen van een mooie glimlach. 

Daarnaast maakt de unieke schuine plaatsing van de implantaten vaak extra botopbouw overbodig, waardoor de behandeling toegankelijker wordt voor een breder publiek. De techniek is zowel toepasbaar in de boven- als onderkaak. 

Of u nu al een kunstgebit draagt of uw natuurlijke tanden moet laten vervangen, de All-on-4-behandeling biedt een voorspelbare oplossing voor volledige gebitsvervanging voor bijna iedereen. 

Wat te verwachten bij de All-on-4-procedure?

Uw traject start met een eerste consultatie om uw behoeften te bespreken, gevolgd door een 3D-scan en een klinische beoordeling om uw behandelingsopties vast te stellen. Zodra u besluit om de behandeling te starten, worden gedetailleerde metingen verricht die nodig zijn voor het correct plaatsen van de implantaten en het vervaardigen van uw nieuwe tanden.

De operatie gebeurt onder algehele anesthesie. Tijdens de ingreep worden eventuele nog bestaande natuurlijke tanden verwijderd en worden de implantaten ingebracht. Meestal worden direct tijdelijke tanden op de implantaten aangebracht, waardoor u ontwaakt met een tijdelijke, maar vaste prothese.

Na ongeveer drie maanden krijgt u uw permanente gebit. Uiteraard is er dan ook nog de mogelijkheid om eventuele aanpassingen te doen (bijvoorbeeld in vorm, kleur en beet).

Een goede nazorg na de ingreep en tijdens het herstelproces is belangrijk. Regelmatige controles en goede mondhygiëne zijn onmisbaar om ervoor te zorgen dat uw implantaten en nieuwe gebit lang zullen meegaan. Het team van Alto Dental staat u graag bij tijdens uw herstel. 

Conclusie

Met de All-on-4-behandeling behoort de zorg over periodes zonder tanden of een minder aantrekkelijk gebit tot het verleden. Door de combinatie van deze behandeling met de techniek van immediate loading, geniet u onmiddellijk van een prachtige glimlach die jarenlang zal meegaan! 

Wilt u meer informatie of advies inzake de keuze voor de All-on-4-behandeling? Neem contact met ons op. We helpen u graag verder! 

Meer weten over onze behandelingen?