Experts in implantologie - Ontdek ons unieke concept All-on-4

Een gebroken tand: hoe tandimplantaten een oplossing bieden

tandarts aan het werk

Het breken van een tand kan onverwacht en pijnlijk zijn, en het kan uw glimlach en zelfvertrouwen aanzienlijk beïnvloeden. Tandimplantaten zijn dan een duurzame en natuurlijk ogende optie voor het vervangen van beschadigde of verloren tanden. In dit artikel bespreken we hoe tandimplantaten kunnen helpen bij een gebroken tand en waarom ze worden gezien als een van de beste herstelmethoden.

Tandimplantaten: wat is het?

Tandimplantaten zijn kunstmatige tandwortels die in uw kaakbot worden geplaatst om de wortels van ontbrekende of beschadigde tanden te vervangen. Na de implantatie integreren ze met het bot in een proces dat osseointegratie wordt genoemd. De kunstmatige tandwortel creëert een solide basis waarop een kroon kan worden bevestigd, waardoor het implantaat zowel functioneel als qua uitzicht lijkt op uw natuurlijke tanden. Hierdoor kunt u zonder zorgen eten, praten en lachen.

Tandimplantaten: de voordelen

Tandimplantaten bieden een langdurige oplossing
Tandimplantaten zijn ontworpen om jarenlang mee te gaan en bieden dezelfde functionaliteit als natuurlijke tanden. Ze kunnen de dagelijkse kauwdruk aan en hebben, mits goed onderhoud, een zeer lange levensduur.  

Tandimplantaten voorkomen botafbraak
Wanneer een tand verloren gaat, begint het kaakbot dat de tand ondersteunde, te degenereren. Dit kan tot verdere tandheelkundige problemen leiden. Tandimplantaten stimuleren het kaakbot op een vergelijkbare manier als natuurlijke tandwortels, waardoor botverlies wordt voorkomen.

Tandimplantaten herstellen uw glimlach
Een gebroken tand kan uw zelfvertrouwen beïnvloeden. Een tandimplantaat biedt een natuurlijk ogende vervanging die nauwelijks te onderscheiden is van uw eigen tanden, waardoor uw glimlach wordt hersteld.

Tandimplantaten beschermen uw natuurlijke tanden
In tegenstelling tot traditionele bruggen, die vaak vereisen dat aangrenzende tanden worden geslepen, hebben implantaten geen invloed op uw andere tanden. Dit helpt uw natuurlijke tanden intact en gezond te houden.

Een gebroken tand: het proces van tandvervanging

Bij een gebroken tand zal uw tandarts of implantoloog eerst de restanten van de beschadigde tand verwijderen en vervolgens beoordelen of een implantaat geschikt is. Dit gebeurt door middel van een CBCT-scan. Als u in aanmerking komt, wordt het implantaat onder plaatselijke verdoving in uw kaakbot geplaatst.

Na de implantatie moet het implantaat enkele maanden integreren met het bot. Soms is immediate loading mogelijk. Zodra het implantaat stevig is verankerd, wordt een definitieve kroon geproduceerd die qua kleur en vorm overeenkomt met uw andere tanden. Deze permanente kroon wordt vervolgens op het implantaat bevestigd, waardoor u weer een volledig functionele tand heeft.

Na de plaatsing van tandimplantaten is het essentieel om een goede mondhygiëne te handhaven. Regelmatig poetsen, flossen en periodieke tandartsbezoeken voor controle en reiniging zijn cruciaal voor het behoud van uw implantaten.

Gebroken tanden makkelijk oplossen met tandimplantaten!

Een gebroken tand kan veel ongemak en onzekerheid veroorzaken. Voor degenen die op zoek zijn naar een duurzame oplossing, bieden tandimplantaten een uitstekende optie. Ze herstellen niet alleen de functionaliteit van uw gebit, maar zorgen er ook voor dat uw glimlach weer compleet is.

Wilt u meer informatie of advies inzake de plaatsing van tandimplantaten? Neem contact met ons op. We helpen u graag verder!

Meer weten over onze behandelingen?